Dobroczynne właściwości kiwi

Kiwi, czyli owoce aktinidii, posiada wiele prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety. Zazwyczaj używamy je jako składnik sałatek owocowych albo koktajli, ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale komponuje się z mięsem cielęcym i wołowym? To dzięki charakterystycznemu, kwaśnemu smakowi. Poznaj właściwości owoców aktinidii i już dziś zacznij je jeść!

Owocowe inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Co Włosi dodają do rosołu? Zapomniany deser - szyszki z ryżu preparowanego Zimne nóżki - kulinarny hit PRL Pomysł na weekend – ognisko Zloty food trucków Oryginalne składanie serwetek Cała prawda o musztardzie Właściwości szpinaku Polska wigilia - 12 tradycyjnych potraw Gdzie warto pojechać, żeby dobrze zjeść? Imprezy kulinarne w sierpniu Zupa z jabłek - sekret zdrowia Norwegów Sekrety kuchni greckiej