Jak jeść pałeczkami - instrukcja krok po kroku

Dlaczego japońskie potrawy smakują lepiej, gdy jemy je pałeczkami, a nie w europejski sposób nożem i widelcem? Nie wiem - ale chyba to siła sugestii i 5 tys. lat kulturowego dziedzictwa jedzenia nimi... Choć japoński savoir-vivre dopuszcza jedzenie sushi palcami, to jednak lepiej jest do tego użyć pałeczek - satysfakcja i niepowtarzalne doznania smakowe murowane. Przekonaj się sam! :)

Kuchnia azjatycka

Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Porady kulinarne:

Sztuka jedzenia pałeczkami - kurs dla początkujących Granola - pyszny początek dnia! Jak wybrać dobre wino? Jak się pozbyć zapachu czosnku? Zrób porządek w lodówce Najsmaczniejsze pomysły na dania z czosnkiem Jak ugotować ryż? Ryż na sypko? Nic trudnego! Aby ciasto na pierogi było zawsze udane... Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia? Sekrety kuchni hiszpańskiej Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać? Jak poprawnie jeść małże? Co skrywa w sobie pomelo? Jak obrać pomelo? Tajniki kuchni japońskiej Japoński savoir-vivre przy stole Co znajdziesz w melonie? Dlaczego warto jeść melony? Czereśnie - dlaczego warto je jeść? Czereśnie - co warto wiedzieć Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać Śmietana dobrze ubita Jak dobrze ubić śmietanę?