Śmietana śmietanie nierówna. Krótki przewodnik po rodzajach śmietany
![Karolina Wójciga](https://i.wpimg.pl/20x20/m.smaczneblogi.pl/dsc-02421-ec264e0447f39412d2b9c2.jpg)
Śmietana kwaśna, słodka, kremówka, czyli jaka? W prywatnych wiadomościach często zadajecie mi to pytanie. W przepisach kulinarnych pojawiają się takie określenia, a ich autorzy za pewnik przyjmują, że każdy wie o jak tłustą śmietanę chodzi. Dlatego postanowiłam rozwiać wszelkie wątpliwości i poniżej znajdziecie odpowiedź na nurtujące was pytania związane ze śmietaną. Zapraszam do lektury ;-)
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.smaczneblogi.pl/s-mietana-af361bff92f2357757a9f7.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Jeszcze więcej słodkości:
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze