Dobroczynne właściwości kiwi

Kiwi, czyli owoce aktinidii, posiada wiele prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety. Zazwyczaj używamy je jako składnik sałatek owocowych albo koktajli, ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale komponuje się z mięsem cielęcym i wołowym? To dzięki charakterystycznemu, kwaśnemu smakowi. Poznaj właściwości owoców aktinidii i już dziś zacznij je jeść!

Owocowe inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne nazwy potraw i napojów? Właściwości komosy ryżowej Z naleśnikiem dookoła świata Rozgrzewający, sycący, aromatyczny... Po prostu gulasz! Dlaczego powinniśmy pić czerwoną herbatę? Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo? Co dodać do granoli? Sekrety kuchni gruzińskiej Jadalne kwiatki Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji? Blok czekoladowy - niezapomniany przysmak rodem z PRL Najpopularniejsze desery bożonarodzeniowe w różnych zakątkach świata