Dobroczynne właściwości kiwi

Kiwi, czyli owoce aktinidii, posiada wiele prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety. Zazwyczaj używamy je jako składnik sałatek owocowych albo koktajli, ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale komponuje się z mięsem cielęcym i wołowym? To dzięki charakterystycznemu, kwaśnemu smakowi. Poznaj właściwości owoców aktinidii i już dziś zacznij je jeść!

Owocowe inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Graty do herbaty Sekrety kuchni czeskiej Przekąski na wieczór filmowy Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o truskawkach Pomysł na weekend – ognisko Dlaczego warto jeść kiwi? Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść? Zalety truskawek Gołąbki nie tylko w kapuście Właściwości rabarbaru Sekrety kuchni bułgarskiej Sekrety kuchni chorwackiej