Dobroczynne właściwości kiwi

Kiwi, czyli owoce aktinidii, posiada wiele prozdrowotnych właściwości, dlatego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety. Zazwyczaj używamy je jako składnik sałatek owocowych albo koktajli, ale czy wiedzieliście, że kiwi wspaniale komponuje się z mięsem cielęcym i wołowym? To dzięki charakterystycznemu, kwaśnemu smakowi. Poznaj właściwości owoców aktinidii i już dziś zacznij je jeść!

Owocowe inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów Lato na talerzu. Warzywa sezonowe Co poszło nie tak? Czyli 15 największych kulinarnych katastrof Zapomniany deser - szyszki z ryżu preparowanego Sekrety kuchni greckiej Ciasta, jakich jeszcze nie widziałeś Właściwości poziomek Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o truskawkach Imprezy kulinarne we wrześniu Sekrety kuchni czeskiej Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?