TOP 9 strasznie pysznych przepisów na halloweenowe przekąski

Chcesz zorganizować przyjęcie halloweenowe, które na długo zapadnie twoim gościom w pamięć? Oprócz kolorowych kostiumów nie możesz zapomnieć o przekąskach! Nie wiesz co prztgotować? Nie bój się, mamy dla ciebie kilka pomysłów na straaasznie pyszne przekąski, które idealnie wpiszą się w klimat Halloween. Zapraszam!

Podziel się:

Francuskie makaroniki na Halloween

Halloweenowe makaroniki tym razem wykonałam na bazie bezy włoskiej. Z końcowego efektu jestem bardzo zadowolona, bo tą metodą przygotowywałam makaroniki po raz pierwszy i całe szczęście obyło się bez jakichkolwiek problemów - przekonuje Paulina, autorka przepisu.

Makaroniki wcale nie są taką prostą sprawą, ale jeśli będziecie trzymać się ściśle przepisu, dacie radę zrobić wymarzone makaroniki już za pierwszym razem. Powodzenia! :)

Jak zrobić lampion z dyni?

Na blogu Agaty, Happy Kitchen znajdziecie nie tylko instrukcję i porady jak zrobić hallowenowy lampion z dyni, ale także podpowiedzi co jeszcze można z niej smacznego przygotować.

Taki dyniowy lampion możesz postawić w ogródku albo w domu - po zmroku będzie wyglądał pięknie :)

Zakrwawione paluchy czarownic

Wiem, że nazwa tej przekąski brzmi makabrycznie, ale zaufaj mi, zakrwawione paluchy czarownic zrobią furorę na twoim halloweenowym przyjęciu :).

W smaku paluszki są jak kruche, słodkie ciasteczka - a zupełnie na takie nie wyglądają, prawda? Zaskoczenie imprezowiczów gwarantowane. Wykorzystajcie ten pomysł koniecznie!

Sernik dyniowy z pajęczyną

Sernik dyniowy z pajęczynką to absolutny halloweenowy must have :) Podoba wam się?

Wiem, że mógłby być jeszcze straszniejszy, bo sama pajęczyna bez jej mieszkańców może nie robić aż tak dużego wrażenia, ale postanowiłam, że to będzie sernik dla osób o słabych nerwach, czyli bez pająków ;) - pisze na swoim blogu autorka tego przerażająco pysznego sernika.

Deser na Halloween

Żelki w kształcie robaków wychodzą z ciasteczkowej ziemi, a pod spodem jednak czeka na nas niespodzianka - warstwa bananów i kremówki sprawi, że deser posmakuje nie tylko dzieciom - przekonuje autorka pomysłu.

Jeżeli chodzi o połączenie smaków banan, bita śmietana i czekolada jest to jedno z moich ulubionych zestawień, które w halloweenowej wersji sprawdzi się doskonale :)

Jaja faszerowane

Nie lubisz pająków? Ja też nie, ale obiecuję ci, że te polubisz na pewno :)

Jajka z pająkami to smaczna, prosta i efektowna przekąska na halloweenowe przyjęcie, która zachwyci zarówno małych, jak i nieco większych imprezowiczów. Przekonaj się sam!

Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Krwawe drinki

Drink krwawa Mary przy tych drinkach to pikuś! :) Wyglądają naprawdę przerażająco, prawda?

Te krwawe drinki dedykowane są tylko dorosłym, ale dla dzieci możesz przygotować takie same, ale bez dodatku alkoholu. Zapewniam cię, że zarówno drinki dla dużych, jak i małych będą znikać w zastraszającym tempie :)

Dyniowe pączki z dziurką, czyli dyniowe donaty

A co powiecie na dyniowe pączki z dziurką? Wiem, wiem — są świetne!

A wiecie za co najbardziej lubię dyniowe donaty? Że wystarczy tylko zmienić ich dekorację i spiszą się świetnie przy każdej okazji. Polecam wam bardzo ten przepis :)

Bezowe duszki

Boisz się duchów? Nie ma się czego bać — obiecuję, że te duszki są całkiem przyjazne i… słodkie :)

Te bezowe duszki, to świetny dowód na to, że wystarczy odrobina inwencji twórczej i z niczego można stworzyć coś naprawdę ciekawego i niekonwencjonalnego :) Skusisz się?

Także w kategorii Przepisy:

Twaróg nie tylko na śniadanie Przepis na sos czosnkowy Pieczona, faszerowana, duszona... - cykoria na 10 sposobów Pięć przepisów Jamiego Olivera na szybkie dania Sałatka z grillowanym bakłażanem, pomidorami i mozzarellą No to klops! 13 smakowitych pomysłów na klopsy i pulpeciki Zaproś panią Walewską do swojej kuchni Przepis na gołąbki w sosie pomidorowym Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek Przepis na prostą i smaczną jajecznicę Rozgrzewające zupy na jesień Brokuł w roli głównej - 6 pomysłów na wykorzystanie go w kuchni