Przepis czekoladowe trufle z nutką whisky

Trufle to jedne z najbardziej wykwintnych oraz ekskluzywnych słodkości i właśnie dlatego postanowiłam zrobić je sama - dlaczego nie? ;-) Po przejrzeniu dziesiątek blogów kulinarnych, wreszcie znalazłam przepis, który odpowiadał mi najbardziej, ale żeby był idealny, troszkę go zmodyfikowałam. W ten sposób powstał przepis na trufle, których smak idealnie odpowiada moim kubkom smakowym. Chcecie go poznać? Oto on - zapraszam! ;-)


Składniki:
- 25 g masła,
- 100 ml śmietany 30 proc.,
- tabliczka gorzkiej czekolady,
- tabliczka mlecznej czekolady,
- łyżka miodu,
- łyżka whisky (lub innego alkoholu),
- szczypta gruboziarnistej soli,
- kakao naturalne,
- wiórki kokosowe,
- posiekane orzechy włoskie.
Sprawdź inne słodkie przepisy

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze