Poznaj sztuczki, dzięki którym blanszowane warzywa będą idealne
![Karolina Wójciga](https://i.wpimg.pl/20x20/m.smaczneblogi.pl/dsc-02421-ec264e0447f39412d2b9c2.jpg)
Blanszowanie polega na potraktowaniu warzyw lub owoców najpierw wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Taka obróbka żywności pozwala zachować jej składniki odżywcze, niepowtarzalny smak i kolor. Blanszowanie, choć jest wyjątkowo skuteczną metodą przygotowywania żywności, nie zda się na nic, jeśli wykonasz ją w nieodpowiedni sposób. Dlatego poniżej znajdziesz kilka przydatnych rad, dzięki którym twoje blanszowane warzywa i owoce będą idealne.
![](https://i.wpimg.pl/730x0/m.smaczneblogi.pl/blanszowanie-zro-b-to-do-37273f2.jpg)
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Poznaj właściwości warzyw
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze