Bita śmietana - jej sekret tkwi w szczegółach

Jak ubić śmietanę? Odpowiedź wydaje się prosta - wlewasz śmietanę do miski i ubijasz - nic bardziej mylnego. Sekret idealnej bitej śmietany tkwi w szczegółach! Przede wszystkim wybieraj śmietanę z jak największą zawartością tłuszczu, cukier dodawaj stopniowo, a miska w której chcesz ubić śmietanę powinna być wcześniej schłodzona - wiedziałeś o tym? :) A oto przepis na wyjątkową bitą śmietanę o smaku cytrynowym! Skusisz się? :)

Jeszcze więcej słodkości:

Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Przepisy:

Domowe ptysie jak z cukierni Domowe ptysie - zrób je sam Sałatka, kotlety, pizza, zupa... A to wszystko z orzechami Panierka do kurczaka na 10 smacznych sposobów Przepis na piszingera, czyli wafle przekładane słodką masą Piszinger, czyli kruche wafle przekładane masą TOP 13 obiadowych surówek. Smacznie, zdrowo, kolorowo Orzechowe słodkości, czyli ciasta, ciasteczka i desery z orzechami Jak zrobić sałatkę grecką? Wuzetka - przysmak powojennej Warszawy Darek Kuźniak pokazuje jak zrobić wyjątkową pizzę Kawa z czekoladą i chili - rozgrzewający sposób na jesień Smaki dzieciństwa - kasza manna z sokiem malinowym Jak zrobić pyszną pizzę naleśnikową z szynką? Wiem co zjem - tradycyjnie i po polsku Przepis na szyszki z dmuchanego ryżu Rozgrzewająca czekolada po meksykańsku - przepis idealny na jesień Rozgrzewające napoje - idealne na jesienne wieczory Najlepsze sałatki z makaronem Wiem co zjem - dzień wegetariański Kulinarne hity PRL 12 smacznych pomysłów na dania z kaszą jaglaną Smaki dzieciństwa - puszyste racuchy z jabłkami Kawał dobrego mięsa, czyli golonka na 8 sposobów