Zobaczcie jakie pyszności! 10 przepisów na roladę. Który wybierzesz?
Rolada może stać się ozdobą każdego stołu. Jemy je na ciepło, na zimno w postaci wędliny, na co dzień, jak także od święta. Najlepiej smakują oczywiście te przygotowane samodzielnie, dlatego mam dla was aż 10 przepisów na apetyczne rolady, obok których trudno przejść obojętnie. Zapraszam i życzę smacznych rezultatów.

ROLADA Z INDYKA NADZIEWANA KIEŁBASĄ I ŻURAWINĄ
Oto pyszny, a jednocześnie bardzo prosty pomysł na obiad - rolada z piersi indyka nadziewana kiełbasą, grzybami i żurawiną.
Sekret jej wyśmienitego smaku tkwi w sposobie jej przygotowania - najpierw należy obsmażyć ją na patelni, a dopiero potem podpiec w piekarniku. Proste, prawda? ;-)

Rolada z indyka ze szpinakiem
Autorka bloga, na którym znalazłam ten przepis na roladę z indyka ze szpinakiem pisze, że jest ona soczysta, krucha i delikatna. Przekonana jej słowami upiekłam tę roladę i… blogerka miała rację!
Rolada z indyka była po prostu wyśmienita - faszerowana wyrazistymi dodatkami - szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami, a do tego wygląda bardzo efektownie. Skusisz się?

Rolada z boczku
Rolada z boczku to pyszna alternatywa dla kupnych, często wątpliwej jakości wędlin - pisze na swoim blogu Kasia i ma absolutna rację!
Smak rolady możecie wzbogacić swoimi ulubionymi przyprawami, ale Kasia ograniczyła się do swojego sprawdzonego trio: czosnku, papryki i majeranku. Jak dla mnie to najlepsze połączenie w przypadku boczku ;-)


rolada indycza ze słoika
Ten przepis powinien poznać każdy, kto jest na diecie i lubi dobrze zjeść ;-)
Zdrowa, chuda, domowa wędlina z mięsa indyczego, do tego trochę pieczarek, przypraw, kilka godzin oczekiwania i mamy delikatne mięso na kanapki albo na obiad. Skusicie się?

Rolada boczkowa z pieczarkami ze słoika
A dla tych, którzy nie muszą liczyć kalorii mam propozycję na niekoniecznie dietetyczną wędlinę także ze słoika, ale tym razem w wersji rolady z boczku nadzianej pieczarkami.
Robi się szybko, pachnie i smakuje obłędnie, znika w tempie ekspresowym - zachęca Bernadeta, autorkla przepisu i bloga Mój kulinarny pamiętnik.
Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Rolada z perliczki
A co powiecie na roladę z perliczki nadziewaną mięsem, a na koniec owiniętą w rumiany boczek? Jak dla mnie to strzał w dziesiątkę!
To idealna propozycja na wykwintny niedzielny obiad, jak i imprezową przekąskę. Smacznego! ;-)

Rolada wołowa z jajkiem
A może rolada wołowa z… jajkiem? To naprawdę świetna propozycja dla wykwintnych smakoszy, którzy od jedzenia wymagają czegoś więcej niż zaspokojenia głodu.
Zaskocz swoich gości i podaj im tę zjawiskową i niezwykle smaczną roladę wołową z niespodzianką ;-)

Rolada z udźca indyczego
Oto kolejny pomysł na smaczną roladę, ale tym razem z udźca indyka. Co myślisz o takim obiedzie?
Żeby go przygotować wystarczy wyżej wspomniany udziec indyczy, trochę przypraw, warzyw i pyszny, niebanalny obiad gotowy! Pysznie, zdrowo i kolorowo - skusisz się? ;-)


Rolada ze szpinakiem i łososiem
Jak wiadomo jemy także oczami dlatego posiłki powinny być kolorowe i zachęcające do spróbowania ich. Właśnie taka jest ta rolada ze szpinakiem i łososiem.
Połączenie ciasta szpinakowego, wędzonego łososia i śmietankowego serka z dodatkiem czosnku tworzy oryginalną mieszankę kolorów i smaków — przekonaj się sam!
Ten artykuł ma 9 komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze