Jak odchudzić rosół? Czyli, co zrobić by rosół był mniej tłusty?

Zdrowa dieta to przede wszystkim nie głodzenie się - każdy dietetyk ci to powie! Zdrowa dieta powinna być także smaczna, by szybko nie zniechęcić się do niej. Jeśli starasz się, by to co jesz, nie było istną bombą kaloryczną, a jednocześnie nie wyobrażasz sobie niedzielnego obiadu bez prawdziwego rosołku, to mam dla ciebie rozwiązanie! Oto kilka rad, dzięki którym odchudzisz swój rosół i sprawisz, że będzie znacznie mniej kaloryczny. Rosół ugotowany z wykorzystaniem poniższych wskazówek możesz poporcjować i zamrozić, a następnie wykorzysać do przygotowania smacznych i zdrowych domowych zup.

Jeszcze więcej pomysłów na zupy:

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Porady kulinarne:

Czym zastąpić jajko, proszek do pieczenia i śmietanę? Czyli kulinarne zamienniki, które uratują nas w kryzysowych sytuacjach Sylwestrowe potrawy, które przyniosą ci szczęście w Nowym Roku! Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach? Jak wybrać świątecznego karpia? Uratuj galaretę, czyli co zrobić, by galareta była klarowna? Czy warto sięgać po wędzone ryby? Na czym polega sekret doskonałego purée? Jak suszyć owoce w piekarniku? Buraczany zakwas na wigilijny barszcz krok po kroku Jak zrobić domowy twaróg? Śmietana śmietanie nierówna. Krótki przewodnik po rodzajach śmietany Dobra zasmażka to podstwa - poznaj przepis na zasmażkę Domowa przyprawa do pierniczków i grzańca Soczewica - czerwona, zielona czy żółta? Którą wybrać i jak gotować? Co przygotować z soczewicy? Herbata z nutką słodyczy - jak podawać herbatę z konfiturami Sposób na jajko Cebula w roli głównej - przepisy, ciekawostki, porady Cebula już nigdy nie doprowadzi cię do łez! Przepis na napój izotoniczny i energetyczny Co powinien wiedzieć początkujący miłośnik herbaty? Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia Jak prawidłowo i dobrze zaparzyć herbatę liściastą? Mrozimy owoce i warzywa na zimę Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki?