Bułeczki jak u babci - poznaj kilka smakowitych przepisów
Bułeczki - słodkie, z ciasta drożdżowego, z powidłami lub owocami, a może z pesto, rukolą albo pieczarkami i serem? Które dziś upieczesz? :) Poniżej znajdziesz 12 przepisów na pyszne bułeczki. Smacznego!

Zakręcone bułeczki z brzoskwiniami
Lekkie, puszyste i delikatne ciasto drożdżowe wypełnione owocami – w takiej ilości, że uciekają bokami, do tego kokosowa kruszonka i na okrasę trochę lukru – mniam - przekonuje autorka przepisu.
Już niejednokrotnie przygotowywałam te zakręcone drożdżowe bułeczki z owocami i nieskromnie przyznam, że zawsze wychodziły pyszne! :) Dlatego bardzo serdecznie polecam wam przepis Beaty — smacznego!

Zakręcone bułeczki z nutellą
Bułeczki z nutellą - szybko, smacznie i efektownie! Czyż nie wyglądają uroczo?
Kiedyś zrobiłam je w prezencie urodzinowym dla mojej siostry — była zachwycona! Podczas przyjęcia zakręcone bułeczki z czekoladą bardzo szybko zniknęły z talerza… ciekawe dlaczego…? ;)

Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem
Bułeczki z malinami i kajmakiem? Czemu nie! To świetny pomysł na przekąskę do pracy lub słodkie co nieco do popołudniowej kawy.
Zapach drożdżowego ciasta kojarzy mi się z babcią i wakacjami spędzonymi na wsi, dlatego bardzo chętnie je przygotowuję.


Rogaliki drożdżowe z nadzieniem serowym
Rogaliki z ciasta drożdżowego to kolejny smak mojego dzieciństwa, który bardzo lubię :).
Do rogalików zamiast sera w roli nadzienia możesz dodać marmoladę, dżem, czekoladę, a może ulubione owoce? Co wybierzesz? :)

Zakręcone bułeczki drożdżowe z powidłami
Prosto, smacznie i… aromatycznie za sprawą powideł śliwkowych z dodatkiem cynamonu. No i do tego pyszna kruszonka z siekanych orzechów laskowych - kusi autorka przepisu.
Trudno się oprzeć takiej zachęcie, prawda? Ja już wiem, co upiekę dziś do popołudniowej kawy, a ty? :)

Bułeczki drożdżowe z owocami
Teraz przedstawiam wam przepis na najprostsze bułeczki z owocami na świecie!
W przepisie, który znalazłam na blogu Niebo na talerzu znajdziecie nie tylko recepturę na pyszne ciasto drożdżowe, ale także kilka rad, co zrobić, by wasze drożdżowe bułeczki były idealne. Powodzenia! :)
Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Bułeczki mleczne z pieczarkami i suszonymi pomidorami
Dość już tych słodkości — teraz proponuję wam pyszne bułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami.
Mięciutkie bułeczki z aromatycznym, pysznym farszem to dobry pomysł na przekąskę albo drugie śniadanie. Można je też podać jako dodatek co barszczu czerwonego. Najlepsze są jeszcze ciepłe, ale na zimno też są bardzo smaczne - przekonuje autorka przepisu.

Drożdżowe wianuszki
Puszyste bułeczki zawinięte w wianuszek i obsypane czarnuszką, idealnie sprawdzą się na śniadanie lub kolację - zapewnia autorka przepisu.
Mnie tak bardzo smakują te urocze bułeczki z czarnuszką, że często zajadam się nimi w pracy. Wypróbujcie ten przepis koniecznie, bo warto! :)

Drożdżowe rwane bułeczki z pesto
Te wytrawne bułeczki to był strzał w dziesiątkę — rozeszły się w mgnieniu oka - przekonuje Bernadeta, autorka bloga Mój kulinarny pamiętnik, na którym znalazłam ten przepis.
Przygotowanie tych bułeczek nie zajmie ci sporo czasu, a w roli imprezowej przekąski sprawdzą się doskonale. Przekonaj się sam!


Bułeczki drożdżowe a’la pizza na śniadanie
Są idealne nie tylko na śniadanie, ale także sprawdzą się jako pyszna przystawka podczas przyjęcia. Autorka przepisu określiła je jako małe pyszne bułeczki z pysznym nadzieniem.
I chyba nie trzeba już nic dodawać - mnie taka rekomendacja w zupełności wystarcza, a wam? :)

Bułeczki z rukolą i serem pleśniowym
Polecam kolejny przepis na drożdżowe bułeczki, ale tym razem z pesto z rukoli i tartym serem pleśniowym - są wyśmienite!
Bardzo lubię rukolę, więc kiedy tylko zobaczyłam ten przepis, wiedziałam, że te bułeczki bardzo mi posmakują i… nie myliłam się. Dlatego polecam wam go serdecznie.

Bułeczki czosnkowe
Lubisz czosnek? Świetnie! Oto przepis na niesamowite bułeczki czosnkowe, które będą hitem każdej imprezy!
Nie tylko świetnie wyglądają, ale tak też smakują! I jak przekonuje autorka przepisu najlepsze są jeszcze ciepłe… Przekonaj się sam! :)

Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze