Dynia - jak ją pokroić, upiec i ugotować

Kupiłeś (lub wyhodowałeś) dorodną dynię - i co dalej? Trzeba coś z niej przygotować - zupa, muffinki, a może puree z dyni? Zanim jednak przystąpisz do gotowania, musisz wstępnie przygotować dynię - najpierw pokroić, a potem ugotować lub upiec. Poniżej znajdziesz prostą instrukcję, jak to wszystko zrobić. Powodzenia!

Poznaj właściwości warzyw

Zobacz również: Zapraszamy do otwartej kuchni Michała Molendy

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł ma 1 komentarz

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Porady kulinarne:

Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy Domowe masło orzechowe. Jak je zrobić? Jakich składników użyć? Blanszowanie - co, jak i dlaczego? Blanszuj to dobrze! Czyli jak blanszować różne warzywa Poznaj sztuczki, dzięki którym blanszowane warzywa będą idealne Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować? Placki ziemniaczane bez tajemnic Ciasto drożdżowe zawsze udane? Poznaj praktyczne porady jak je upiec Zdrowe tłuszcze, które warto jeść Źródła zdrowych tłuszczów - poznaj je i ciesz się zdrowiem! Które jabłko wybrać? Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część III Pieczenie? To proste! Wszystko, co powinieneś wiedzieć o mące Co o mące mówi nam jej typ? Poznaj sekrety udanego lukru Kolorowy lukier - zrób to sam! Karmel bez tajemnic Karmel z niespodzianką Rozszyfruj tajemnicze symbole na etykietach Jak zrobić zdrowe zakupy w 5 krokach? Aby ciasto francuskie było zawsze udane... Co zrobić, by zwiększyć apetyt Mam apetyt na... Czyli co zrobić, by znowu chciało się jeść