Herbata z nutką słodyczy - jak podawać herbatę z konfiturami

Znudziła ci się już zwykła czarna herbata z cytryną? Mam dla ciebie propozycję - co powiesz na pyszną herbatę z konfiturą? Taki rozgrzewający słodki napój będzie idealny w deszczowe wieczory. Zatem zaopatrz się dziś w ciepły koc, dobrą książkę i kubek pysznej herbaty z konfiturą malinową.

Herbata z konfiturą — jak ją pić?

Od zawsze lubiłam delektować się herbatą z konfiturą malinową, pigwową lub różaną… Kiedy mam zły humor czarna herbata z malinową słodyczą działa niezawodnie!

Ale czy wiecie, że całe życie w zły sposób piłam herbatę z konfiturami i jestem pewna, że ty także :) Zawsze parzyłam ulubioną czarną herbatę, a potem dodawałam do niej 3 łyżeczki konfitury — pewnie i ty tak robisz… Jakież było moje zdziwienie, kiedy dowiedziałam się, że nie należy dodawać konfitury do herbaty! W takim razie jak pić herbatę z konfiturą?

Jeszcze więcej herbaty:

Otóż porcję konfitury nakłada się na spodek i je się ją przy pomocy łyżeczki, a następnie od razu popija herbatą tak, by w ustach wszystko się połączyło. Nie wiem jak wy, ale chyba jednak pozostanę przy metodzie, którą stosuje od zawsze :)

Przepis na konfiturę z pigwy

Październik to sam środek sezonu na pigwę, więc warto go wykorzystać i przygotować konfiturę z pigwy, która idealnie nada się jako dodatek do jesiennej herbaty. Oto przepis na konfiturę z pigwy.

Jedyne czego potrzebujesz to ok. 1,2 kg pigwy i 400 g cukru - to wszystko :). Przygotowanie konfitury jest bardzo proste.

Na samą myśl o konfiturze z pigwy robi mi się przyjemnie :)

Czy piłeś kiedyś zieloną herbatę z konfiturą? A co powiesz na zieloną herbatę z konfiturą pomarańczową i listkami mięty? To moje ostatnie wspaniałe odkrycie smakowe. Skusisz się? :)

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Porady kulinarne:

Sposób na jajko Cebula w roli głównej - przepisy, ciekawostki, porady Cebula już nigdy nie doprowadzi cię do łez! Przepis na napój izotoniczny i energetyczny Co powinien wiedzieć początkujący miłośnik herbaty? Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia Jak prawidłowo i dobrze zaparzyć herbatę liściastą? Mrozimy owoce i warzywa na zimę Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki? Rodzaje makaronów - jak dobrać odpowiedni makaron do potrawy? Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować? Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety Jęczmienna, gryczana, jaglana, bulgur... - krótki przewodnik po kaszach Ziemniaki - jak je wybierać i przechowywać? Podstawowe typy ziemniaków Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy Dynia - jak ją pokroić, upiec i ugotować Domowe masło orzechowe. Jak je zrobić? Jakich składników użyć? Blanszowanie - co, jak i dlaczego? Blanszuj to dobrze! Czyli jak blanszować różne warzywa Poznaj sztuczki, dzięki którym blanszowane warzywa będą idealne Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować? Placki ziemniaczane bez tajemnic

Popularne w tym tygodniu:

Dla głodnych wrażeń - żeberka w miodowej glazurze Kotlety schabowe w wersji light Jak zrobić domowe masło klarowane? Jak odchudzić rosół? Czyli, co zrobić by rosół był mniej tłusty?